Online időpontfoglalás

„Ha visszamehetnék az időben, akkor sem döntenék másként a fogszabályozásról!”

Invisalign láthatatlan fogszabályozás egy páciensünk szemével

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
„Ha visszamehetnék az időben, akkor sem döntenék másként a fogszabályozásról!”

Hogyan zajlik egy kezelés az Invisalign láthatatlan fogszabályozóval? Mekkora változások érhetők el a használatával? Most Dr. Csermely Márta fogszabályozó szakorvosunk kedves páciense, Mónika beszámolóját hoztuk el nektek előtte-utána fotókkal, akinek az esete tökéletes példa arra is, hogy miért érdemes felnőtt korban is belevágni a fogszabályozásba és milyen könnyen beilleszthető akár a rohanó, utazásokkal teli életvitelbe is az eszköz viselés

„Gyerekkoromban megszakított fogszabályozás után, illetve csukott szájas mosolygásban szerzett több évtizedes tapasztalattal vágtam bele a fogszabályozásba felnőttként. Mivel 40 évesen a tinédzser évek hiúságával kevéssé kell számolni, úgy ereztem, akár a fém készüléket is kellő méltósággal tudnám viselni, csak érjünk el valamilyen (bármilyen) eredményt.

A kezdeti vizsgálatok megerősítettek abban, hogy a kiindulási állapot ugyan tragikus, de nem reménytelen. Csermely doktornő türelmesen elmagyarázta a kezelendő problémákat és gondos mérlegelés után az Invisalign láthatatlan fogszabályozóját javasolta. Tájékoztatott a rendszer lényegéről, a következő lepésekről, illetve az anyagi vonzatról - ami meglepő módon nem jelent számottevő különbséget a beragasztott készülékhez kepést. 

Hamarosan megérkezett a 3D-s grafikával illusztrált kezelési terv, ami hétről hétre mutatta be, hogy az egyes sínparok hogyan mozgatják majd a fogakat. Be kell vallanom, az utolsó hétre tervezett eredményt hittem is, meg nem is. Túl szépnek tűnt, hogy igaz legyen, főleg, hogy mindezt átlátszó műanyag sínparokkal fogjuk elérni. Eszembe jutott a gyerekkori éjszakai fogszabályzóm (amiben “volt anyag”) és valahogy hihetetlennek tűnt, hogy az Invisalign technológiájával lehetséges a tervezett eredmény elérése.

elotte_utana.jpg

A kezelési terv elfogadása után néhány héttel megérkeztek a sínparok. Csermely doktornővel megbeszéltük a gyakorlati teendőket és elindult a kezelés. A sínparok viselését órák alatt megszoktam, jelentősebb beszédproblémát sem okozott. A kezdeti napokban természetesen mindig jobban feszít egy új sínpar, de ez hamar enyhül és sosem elviselhetetlen. A sínek nem igazan látszanak a fogsoron, nagyon célirányosan és közelről kell vizslatni, hogy észrevehetőek legyenek (járvány alatti távolságtartással és maszkviseléssel egyenesen lehetetlen :) ). A sínparokon túl a fogakra ragasztott, apró pöttyök - úgynevezett attachment-ek, melyek segítik a sínek fogíven tartását és a fogak mozgatását - sem okoznak különösebb gondot. Ha jól emlékszem, nekem eleinte 17 darab volt belőlük és nagy számuk ellenére sem voltak zavaróak.

A kezelés néhány hónapjában sokat utaztam, de így sem volt megoldhatatlan bravúr a sínek kivételé és berakása. Kis gyakorlattal szinte bárhol diszkréten végre lehet hajtani, tükör nélkül is. Egy idő után könnyen rááll az ember keze, hogy a saját sínjeit hol és hogyan húzza-nyomja, hogy simán ki- és betegye.

Az eredményeket illetően a kezdeti hitetlenkedésem alaptalan volt. Az elért eredmények lenyűgözőek, az esztétikán túl számomra pozitív egészségügyi hozadékai is vannak. Bár a fogszabályozás önmagában elköteleződés (mind időben, mind anyagiakban), közel másfél év kezelési idő után is azt mondom, hogy ennél kényelmesebben aligha lehetséges a fogak szabályozása és nagyon örülök, hogy belevágtam. A kezelési díjat illetően valóban nincsenek egyéb költségek, mint a kezelés elején befizetett fix összeg. Nagyon hálás vagyok dr. Csermely Mártának és csapatának a mindig magas színvonalon nyújtott ellátásért. Ha visszamehetnék az időben, akkor sem döntenek másként a fogszabályozásról!

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?