Online időpontfoglalás

Hogyan készüljek egy nőgyógyászati vizsgálatra?

Nőgyógyászunk segít eloszlatni az aggodalmakat, amik egy orvosi vizsgálat előtt sokunkban felmerülnek.

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Hogyan készüljek egy nőgyógyászati vizsgálatra?

Mit javasol dr. Balogh Beatrix szülész-nőgyógyászunk pácienseinek a vizitre való felkészüléssel kapcsolatban?

Sokan szabadkoznak vizsgálat előtt, hogy nem volt idejük hazamenni, zuhanyozni, epilálni, még mindig nem múlt el a vérzés stb. Higgyék el, felesleges! Ideális esetben, például rákszűrésre érdemes a ciklus közepén nőgyógyászhoz menni, rá fogunk kérdezni az utolsó menstruáció első napjára, betegségekre, műtétekre, szedett gyógyszerekre. Ezeket érdemes végiggondolni még a vizit előtt.

Jó, ha otthon összeírják a kérdéseiket, mert így kevésbé felejtődik el a lányos zavarban.

Amennyiben panaszokkal érkezik valaki, akkor a fentiek egy nőgyógyásznak még kevésbé zavaróak, hiszen sokszor a panasz (pl. a vérzés, a kellemetlen folyás) az, amiből diagnosztizálni tudunk, amitől a páciens szeretne szabadulni. Igen, meg kell néznünk, vizsgálnunk a gyógyításhoz.

Nincs rossz kérdés, se ciki kérdés! Akár négyszemközt is maradhatunk, ha a páciens azt kéri.

A páciens nem tud „hibázni”, rosszul felkészülni a vizitre. Maximum azzal nehezítheti a helyes diagnózis felállítását, ha otthon megkezdni a terápiát (pl. hüvelyi fertőzés esetén).

 

Orvosként milyen eszközeid vannak arra, hogy megnyugtasd az izguló vagy zavarban lévő pácienst?

Igyekszem azt a testhelyzetet felvenni, amit a páciens, csak egy fokot „nyitok” rajta: pl. nem keresztezem a karom. Szóhasználatban is igyekszem az övéhez igazítani az enyémet. Amennyiben kész az anamnézis, illetve tudom már, mi a panasz, vizsgálat közben kellemesebb dolgokról beszélgetünk, például, hogy mit tervez a közelgő hétvégére. Mindenképp terelem a figyelmét, így sokszor megkapjuk a vizit végén, hogy “ja, csak ennyi volt?” kérdést, ami a legjobb visszajelzés.

 

Járt már idén szűrővizsgálaton? Most néhány kattintással időpontot foglalhat.

 

Időpontot foglalok

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?

Kapcsolódó cikkek Összes cikk