Online időpontfoglalás

Két fontos változás a hazai oltási rendben

Kötelezővé válik az eddig csak ajánlott pneumococcus fertőzések elleni vakcina, és kötelezően ajánlandó lesz a HPV elleni oltás. Nézzük, mit lehet tudni ezekről az oltásokról.

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Két fontos változás a hazai oltási rendben
  • A pneumococcus cseppfertőzéssel terjedő baktérium, mely tüdő-, középfül- és agyhártyagyulladást okozhat. A fertőzés legnagyobb eséllyel gyermekközösségekben fordul elő. A védőoltást három lépésben - 2, 4, és 15 hónapos korban – kell beadatni.
  • A HPV(humán papillomavírus) a leggyakoribb szexuális úton terjedő vírusfertőzés, mely méhnyakrákot és nemi szemölcsöket is okozhat. Az oltóanyag több rákkeltő törzs ellen nyújt védelmet. A teljes oltási program három lépésből áll. A HPV-sorozat második oltását egy hónappal, a harmadikat pedig 6 hónappal az első oltás után ajánlott beadatni. Az oltóanyag beadását még a nemi élet megkezdése előtt gyerekeknek és aktív szexuális életet élő felnőtteknek egyaránt javasoljuk.

 

A jelenleg érvényes hazai oltási rendvárhatóan így módosul:

Beadás időpontja

Oltás neve

0-6 hetes korban

BCG

2 hónapos korban

DPTac-IPV-HIB, PCV7

3 hónapos korban

DPTac-IPV-HIB

4 hónapos korban

DPTac-IPV-HIB, PCV7

15 hónapos korban

MMR, PCV7

18 hónapos korban

DPTac-IPV-HIB

6 évesen

DPTac-IPV

11 évesen

MMR, dTaP

12-13 évesen

HPV (választható)

13-14 évesen

Hepatitis B x 3

 
Rendelőnkben mindkét oltás-sorozat elérhető, így biztonságban tudhatja gyermekét és saját egészségéről is gondoskodhat. További információt és időpontot a (+36 1) 392-0505 telefonszámon kérhet.

Ha bármilyen kérdése van az immunizációról, keresse bátran belgyógyászainkat, gyermekgyógyászainkat és szülész-nőgyógyász szakorvosainkat.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?