Online időpontfoglalás

Legyen hollywood-i a mosolyod!

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Legyen hollywood-i a mosolyod!

A fogszabályozás egyre többeknek jelent komoly kihívást. Mikor kezdjem el? Nem fog-e fájni a beavatkozás? Milyen hosszú procedúra elé nézek? Hol találok erre specializálódott fogorvost?

Fontos kérdések, melyekre a legautentikusabb forrásból, Dr. Csermely Márta fogszabályozó szakorvosunktól kapunk választ.

woman-in-yellow-button-up-top-790744.jpg

Mit kell tudni a fogszabályozásról?

A fogszabályozás nemcsak esztétikai kérdés. Bár a legtöbben a szebb mosolyért keresnek fel minket, de ennél is fontosabb a fogak egészségének megőrzése. Sok esetben így előzhetjük meg például a rendellenes erőhatások miatt létrejött fogágybetegséget. Javasoljuk, hogy a probléma látványossá válása előtt konzultáljunk a fogszabályozó szakorvossal. Ma már elérhetők azok a kíméletes lehetőségek, amelyek a legmodernebb technika felhasználásával látványos eredményeket érünk el.

_mg_5725.jpg

 Melyek ezek a lehetőségek?

Jelenleg a kezelés nemzetközi élvonalában az Invisalign fogszabályzó áll, amely észrevétlenül varázsolja tökéletessé a páciens mosolyát. Ez egy olyan személyre szabott készülék, amely átlátszó, gyakorlatilag láthatatlan.

A kezelés menete nagyon egyszerű: az orvos scant készít a fogakról, 3D tervet készít, melyet a kezelés megkezdése előtt egy látványos, virtuális látványterv formájában mutat meg a páciensnek, így ő már ekkor láthatja a kezelés utáni „fogsorát”. A személyre szabott, teljesen átlátszó sínkészleteket hetente kell cserélni.

A készülék nagyon finom nyomást kifejtve, fokozatosan mozdítja el a fogakat a tervezett helyzetükbe, így az okozott kellemetlenség elenyésző és általában csak az első 2-3 sín viselésekor jelentkezik. A kezelés során átlagosan már csak 8 hetente kerül sor kontrollvizsgálatra. Az eszköz kivehető, fogmosáskor nem zavarja a viselőjét. 

_mg_5731.jpg

Vannak speciális, például életkortól függő alternatívák?

Igen, léteznek szinte teljesen személyre szabott alternatívák, szinte mindegyik korosztály számára.

Az Invisalign Full olyan kezelés, mely - a komplikáltabb esetekben - is a láthatatlan fogszabályozók sorozatával gyakorlatilag észrevétlenül egyenesíti a teljes fogsort.

Kisebb torlódások, fogközproblémák esetén az „egyszerűbb” Invisalign Lite a megoldás.

Egyre gyakrabban keresnek fel minket a szülők gyermekeik fogrendellenességeivel. Nekik ajánljuk az Invisalign First megoldást, amely már 6 éves kortól alkalmazható. Ez tökéletesen korrigálja a növésben lévő fogsort, megteremtve a helyet a maradó fogak előtörése számára.

A tíz-húsz évvel ezelőtti amerikai filmekben a tinik fém fogszabályzóban vigyorogtak. Az InvisalignTeen számukra jelent kényelmesebb, esztétikusabb és hatékonyabb megoldást.

Az Invisalign i7-et pediga legkisebb fogmozgatásokhoz fejlesztették ki, melynek ideje maximum 3 hónap.

Az RMC DentArt Fogászati Központban az összes, felsorolt kezelés elérhető. Nagyon fontos tudni, hogy az Invisalign rendszer alkalmazásához speciális fogszabályozási képzés szükséges. Ez a szaktudás rendelőnkben a legmagasabb szinten áll rendelkezésre.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?