Online időpontfoglalás

A mellrák elleni küzdelem

Október világszerte a mellrák elleni küzdelem hónapja. Ennek alkalmából sokszor látjuk, halljuk az ijesztő számokat, hogy hány nőt érint évente ez a betegség.

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
A mellrák elleni küzdelem
Jövő héten megjelenő hírlevelünkben, Dr. Bartus Anikó cikkében is találnak néhány figyelemfelkeltő adatot, de én most inkább azt emelném ki, hogy amellett, hogy nagyon magas az évente újonnan diagnosztizált esetek száma, korai felismeréssel ez az egyik legeredményesebben gyógyítható daganatos betegség.

Mindez együttesen köszönhető az eredményes szűrőmunkának és az egyre célzottabb, hatékonyabb kezelési módoknak. Ha valaki havonta elvégzi otthon mellei és a környező területek tapintásos ellenőrzését, és panaszmentes állapotban is eljár a javasolt szűrővizsgálatokra, akkor sokkal jobb esélyekkel kezd bele az esetleges küzdelembe. Ha ugyanis korán fény derül a daganatra sokkal jobbak a túlélés esélyei, általában egyébként az ötéves túlélés esélye 80%, a húszéves túlélésé 64%.

Fontos tudni, hogy szülés ill. szoptatás után már 35 éves korban érdemes elvégeztetni egy ún. alap mammmográfiát, ez után 40 éves korig elegendő az éves ultrahang és fizikális vizsgálat, és persze az otthoni rendszeres ellenőrzés. Hírlevelünk cikkében részletesen olvashatnak ez utóbbi ideális időpontjáról és a későbbi életkorok szűrési ajánlásáról is.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?