Előző blogbejegyzésünkben a radikális fogyókúrák veszélyeivel foglalkoztunk. Most táplálkozási tanácsadónk, Koncz Kata segítségével végigvesszük, milyen étrendi alapelveket kell követnünk, ha hosszú távon, egészségesen szeretnénk megszabadulni a súlyfeleslegtől.
A helyes táplálkozásnak kulcsszerepe van az ideális testsúly elérésében. Vannak olyan alapszabályok, amelyeket betartva máris pozitív hatást tapasztalhatunk közérzetünkre és külsőnkre egyaránt.
Az egészséges diéta alapszabályai:
- Fogyasszunk elegendő emészthető (gyümölcsök, zöldségek) és emészthetetlen rostot (diófélék, korpa, rizs)
- Változatosan fogyasszunk húsféléket, de kerüljük a mindennapi húsfogyasztást
- Napi étrendünkben szerepeljenek a halfélék vagy omega-3 zsírsavakat tartalmazó olajak (lenmagolaj, repceolaj, olajos magvak - pl. mandula, pekándió, dió - és az ezekből készült olajak)
- Kerüljük a transz zsírsavakat (hidrogénezett növényi olajak és az ezek hozzáadásával készült feldolgozott termékek - pl. édességek, leveles aprósütemények, por alapú mártások, levesek, szószok, mikrós popcorn stb.)
- Naponta fogyasszunk nyers gyümölcsöket, zöldségeket, illetve enyhén párolt zöldségeket
- Emésztésünkhöz alkalmazkodva hüvelyes zöldségeket és magvakat is rendszeresen együnk
- Igyunk rengeteg vizet, lehetőleg étkezések között
- Egyáltalán ne vagy csak mértékkel fogyasszunk alkoholt.
Az alapszabályok szem előtt tartása mellett a legjobb és legtartósabb eredmény akkor érhető el, ha egy diétát teljes mértékben egészségi állapotunkra, anyagcserénkre, személyiségtípusunkra és életvitelünkre szab a szakember.
Rendelőnkben a személyre szabott fogyókúrás csomag most kedvezményes áron érhető el. További információ: http://rmc.hu/hu/cikk/szemelyre-szabott-fogyokuras-csomag