Online időpontfoglalás

Hogyan fogyjunk tartósan és egészségesen?

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Hogyan fogyjunk tartósan és egészségesen?

shutterstock_114595075.jpgElőző blogbejegyzésünkben a radikális fogyókúrák veszélyeivel foglalkoztunk. Most táplálkozási tanácsadónk, Koncz Kata segítségével végigvesszük, milyen étrendi alapelveket kell követnünk, ha hosszú távon, egészségesen szeretnénk megszabadulni a súlyfeleslegtől.

A helyes táplálkozásnak kulcsszerepe van az ideális testsúly elérésében. Vannak olyan alapszabályok, amelyeket betartva máris pozitív hatást tapasztalhatunk közérzetünkre és külsőnkre egyaránt.

Az egészséges diéta alapszabályai:

  • Fogyasszunk elegendő emészthető (gyümölcsök, zöldségek) és emészthetetlen rostot (diófélék, korpa, rizs)
  • Változatosan fogyasszunk húsféléket, de kerüljük a mindennapi húsfogyasztást
  • Napi étrendünkben szerepeljenek a halfélék vagy omega-3 zsírsavakat tartalmazó olajak (lenmagolaj, repceolaj, olajos magvak - pl. mandula, pekándió, dió - és az ezekből készült olajak)
  • Kerüljük a transz zsírsavakat (hidrogénezett növényi olajak és az ezek hozzáadásával készült feldolgozott termékek - pl. édességek, leveles aprósütemények, por alapú mártások, levesek, szószok, mikrós popcorn stb.)
  • Naponta fogyasszunk nyers gyümölcsöket, zöldségeket, illetve enyhén párolt zöldségeket
  • Emésztésünkhöz alkalmazkodva hüvelyes zöldségeket és magvakat is rendszeresen együnk
  • Igyunk rengeteg vizet, lehetőleg étkezések között
  • Egyáltalán ne vagy csak mértékkel fogyasszunk alkoholt.

Az alapszabályok szem előtt tartása mellett a legjobb és legtartósabb eredmény akkor érhető el, ha egy diétát teljes mértékben egészségi állapotunkra, anyagcserénkre, személyiségtípusunkra és életvitelünkre szab a szakember.

Rendelőnkben a személyre szabott fogyókúrás csomag most kedvezményes áron érhető el. További információ: http://rmc.hu/hu/cikk/szemelyre-szabott-fogyokuras-csomag

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?