Online időpontfoglalás

5 alapszabály strandoláshoz

Ismét forró napok elé nézünk. A nagy melegben nem is vágyunk másra, csak egy kellemes, hűsítő fürdőzésre.

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
5 alapszabály strandoláshoz

A strandolás alatt azonban érdemes odafigyelni néhány apróságra, hogy semmi se keserítse meg a csobbanást, a nyaralást.

Alapszabályok az egészséges strandoláshoz:

 1. Mindig hordjunk papucsot, zuhanyzásnál is
  Az egyik leggyakoribb és legkönnyebben összeszedhető „strandbetegség” a lábgomba, de könnyen terjed az ún. uszodaszemölcs is. Utóbbi problémával mindenképpen forduljunk bőrgyógyászhoz, az egész testre átterjedhet és másokat is megfertőzhet.
 1. Az illemhelyen csak óvatosan, lehetőleg ne érintkezzünk az ülőkével
  A nemi szervek fertőzése nagyon kellemetlen, égő, viszkető érzéssel és hüvelyi folyással járhat. Ha mégis elkerülhetetlen a mellékhelyiség használata, jobb, ha van nálunk fertőtlenítő kendő, amivel megtisztítható az ülőke.
 1. A gyerekek ne meztelenül strandoljanak, kislányunkra adjunk fürdőbugyit
  A gyermekek talán még inkább ki vannak téve a strandon összeszedhető fertőzéseknek, a legtöbben hagyjuk őket szabadon, meztelenül játszani, fürdeni. Érdemes azonban a hőség ellenére ilyenkor is alsóneműt, fürdőbugyit adni rájuk.
 1. Minden strandolás után zuhanyozzunk le
  Akármilyen jó is a vízből rögtön a napra feküdni, megszárítkozni, ne hagyjuk ki a zuhanyt. Otthon pedig újra, alaposan zuhanyozzunk le.
 1. Sérült, sebes bőrrel ne menjünk be a vízbe
  A seben keresztül könnyen kórokozók juthatnak a szervezetünkbe. Ha semmiképp sem szeretnénk kihagyni a strandolást, próbáljuk a sebet sterilen tartani, kötözzük be vagy használjunk ragtapaszt.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?

Kapcsolódó cikkek Összes cikk