Online időpontfoglalás

Fogeltávolítások

Rendelőnkben igyekszünk minden fogat megmenteni, ám erre sajnos nincs mindig lehetőség. Bizonyos esetekben szükséges lehet eltávolítani azt – természetesen fájdalommentesen, érzéstelenítést követően.

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Fogeltávolítások

Fog-és fogggyökér eltávolítás

Ha hagyományos eljárással nem sikerül vagy nem lehetséges eltávolítani a fogat, szájsebészeti beavatkozásra van szükség. Vannak olyan esetek, amikor a foggyökeret kell eltávolítani, ez lehet egy korábbi foghúzás gyökérmaradványa, vagy ha a fogak a gyökér felé dőlnek és beszűkítik a helyet.

Bölcsességfog eltávolítása

A bölcsességfogaknak gyakran nincs elég helyük az előbújásra, így sokszor fájdalmasan begyulladhat az ínytasak. Gyakori a bölcsességfogak szuvasodása is. A bölcsességfogak rendellenes előbújása az előttük álló fogak torlódásához, harapási problémákhoz vezethet.

Megrekedt fogak eltávolítása

Előfordul, hogy egyes fogak nem tudják, vagy csak részben törik át az ínyt. Ezek gyulladást, cisztákat is okozhatnak.


Kibillent egyensúly

A fejfájás, fogfájás, különféle rágási vagy nyelési zavarok, nyaki- és vállfájdalmak, hátfájdalmak, szédülés, fülzúgás, szempanaszok, a fülcsengés, vagy a reggeli fáradtság hátterében testünk egyensúlyi helyzetének problémái is állhatnak. Ezek az egyensúlyi kibillenések nyomot hagynak a fogainkon is, felszíni kopáshoz, fokozott érzékenységhez, meglazuláshoz, fogvesztéshez is vezethetnek.

Az egyensúly helyreállítása nemcsak a zavaró tünetek megszüntetése miatt fontos. Felelős fogászati munkát kiegyensúlyozott testben érdemes végezni. Hiszen ami a szájban történik, ugyanúgy visszahat a test többi részére, mint ahogy egy korábbi sérülés vagy a szülés hathatott az állkapocsízületre és fogainkra.

Fogászati Központunkban ezért szorosan együttműködünk kiropraktőrlogopédus és nyelésterápiában jártas kollégákkal.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?

Kapcsolódó fogeltávolítások cikkeink Összes cikk