Online időpontfoglalás

5+1 tipp arra, hogyan legyen móka a fogmosás!

Ha a szülők nagy figyelmet fordítanak a helyes fogmosás megtanítására, az egy szerethető tevékenységgé válhat a gyermek életében.

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
5+1 tipp arra, hogyan legyen móka a fogmosás!

Korábbi bejegyzésünkben összefoglaltuk a helyes fogmosás szabályainak legfontosabb lépéseit. Megtudhatták, mikor és hogyan kell elkezdeni a fogápolást a gyermekekkel és a precíz fogmosás technikáját is ismertettük.

A folytatásban Fogászati Központunk orvosainak segítségével hasznos tippeket adunk arra, hogyan motiválhatja gyermekét, hogy a fogmosás jó élmény legyen számára (és akár önnek is):

  • Legyen közös program a fogmosás! Ha a gyermek azt látja, hogy ez egy szuper dolog, amit anya és apa is minden nap szívesen csinál, akkor ő is örömmel fog csatlakozni.
  • Engedje, hogy ő válassza ki saját fogkeféjét! Ha a kedvenc mesefigurájával együtt moshatja fogát, garantáltan élvezni fogja.
  • Legyenek a tükör előtt! Ha látják egymást a fogmosás közben, az nem csak szórakoztató, de a technika elsajátításában is rengeteget segít.
  • Hallgassanak zenét! Biztosan tudja, éppen melyik a gyermek kedvenc dala. Indítsa el fogmosás előtt, és ha sikerül a dal végéig kitartani, a fogmosás is biztosan eredményes lesz.
  • Tegye játékossá a fogmosást! Akár készíthet is egy jópofa táblázatot, amibe kis nyomdapecséteket gyűjthet egy-egy fogmosás után. Válasszon olyat, aminek a gyermek biztosan örül.

Próbáljon ki mobilapplikációkat!

Jól tudjuk, hogy a gyermekek imádnak okos kütyükkel játszani, ezért érdemes kipróbálni olyan letölthető alkalmazásokat, melyek éppen a fogmosást teszik izgalmassá. Mutatunk is néhányat, hogy ne kelljen keresgélni:

  • Disney Magic Timer

iOS / Android

  • Chomper Chums

iOS / Android

  • Toothy: Teeth Brushing Timer

iOS / Android

 

Reméljük, sikerült meggyőznünk arró, hogy a fogmosásnak nem kell unalmas, rutinszerű tevékenységnek lennie, ha a szülők belevisznek egy kis kreativitást. Nagyon fontos, hogy mindent megtegyenek annak érdekében, hogy a gyermek megszeresse a fogápolást és megtanulja annak jelentőségét, hiszen számos fogászati probléma és betegség előzhető meg a helyes szájhigiénia kialakításával és fenntartásával.

Fogászati Központunkban igazán barátságos környezetben és játékosan zajlik minden fogorvosi vizsgálat.

Kapcsolódó orvosaink

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?

Kapcsolódó cikkek Összes cikk