Online időpontfoglalás

Magzati szívultrahang

A magzati szívultrahang-vizsgálat kifejezetten a veleszületett szívhibák kiszűrését célozza.

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Magzati szívultrahang

A magzati szívultrahang-vizsgálat kifejezetten a veleszületett szívhibák kiszűrését célozza. Az utóbbi időben az ultrahangtechnika hihetetlen ütemben fejlődött, így ezekkel a legmodernebb ultrahangkészülékekkel a magzati szív és érrendszer már méhen belül is vizsgálható. Ellenőrizni tudjuk a szív anatómiáját, a szívbillentyűk, szívizomzat funkcióját, áramlást és szívfrekvenciát tudunk mérni, így a szívfejlődési rendellenességek és szívritmuszavarok döntő hányadára már magzati korban fény derülhet.

Ezenkívül egyéb szervi, valamint kromoszóma-rendellenességek gyanúját is felvetheti a vizsgálat. A vizsgálatot a hasfalon keresztül, egy speciálisan a szív vizsgálatára kifejlesztett ultrahangvizsgáló fejjel végezzük. Több metszési síkból tulajdonképpen 3D-ben rekonstruáljuk a szívet, így az összetett szívhibák döntő hányada felismerhető.


Milyen esetekben ajánlott a vizsgálat?

 • A szülészeti szűrővizsgálat során szívhiba vagy ritmuszavar gyanúja merül fel, túl sok vagy túl kevés a magzatvíz a szívburokban, a mellüregben folyadékot találnak, kóros áramlást mérnek, vastag nyaki redőt, egyéb szervfejlődési rendellenességet mutatnak ki
 • A családban előfordult veleszületett szívprobléma vagy ritmuszavar: szülőknél, előző gyermeknél, rokonságban
 • Az édesanya cukorbeteg, kötőszöveti vagy autoimmun betegségben szenved, ha a terhesség alatt bizonyos magzatra ártalmas gyógyszereket szedett (pl. lítium, epilepszia kezelésére használt gyógyszer), vírusfertőzésen esett át Ikerterhességben
 • A baba mesterséges megtermékenyítés után fogant
 • Kromoszóma-rendellenesség gyanúja merült fel (a Down-szindrómás babák 2/3-ánál találunk szívfejlődési rendellenességet)
 • 37 év feletti anyai életkor

Rólunk mondták

Rólunk mondták
 • Köszönöm szépen, végre olyan színvonalú ellátást kaptam, amilyen szintű vizsgálati díjat fizettem. Sajnos ez manapság már a magánegészségügyben sem általános. Mindennel nagyon elégedett voltam, nagyon kedves volt az összes dolgozó, teljesen mindegy volt, hogy ki vagyok és miért vagyok ott. További jó munkát önöknek!
  33 éves rendezvényszervező
 • Dr. Ladányi Anikó kedvessége, precizitása és szakértelme maximális. Nagyon kedves hozzáértő szakember. Igazán hálás vagyok neki.
  34 éves kismama
Rólunk mondták
Rólunk mondták

Orvosaink erről a szakrendelésről

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?

Kapcsolódó magzati szívultrahang cikkeinkÖsszes cikk