Fogágybetegségek kezelése

Hisszük, hogy a fogágybetegségek (avagy parodontitis) eredményes kezelése csapatmunka: nem csak az orvoson múlik a sikeressége, hanem a páciens otthoni szájápolása is kiemelt szereppel bír.

Fogágybetegségek kezelése

A fogágybetegségek háttere

A fogágybetegség fő oka a fogak felületén és az íny között felhalmozódott bakteriális lepedék, ami az ínyt és csontok szöveteit károsító fertőzést okoz. A fogak emiatt meglazulhatnak és kezelés nélkül ki is eshetnek. Tünetei lehetnek a vörös, gyulladt, érzékeny íny, a spontán ínyvérzés, gyakori rossz szájíz, kellemetlen lehelet és a fogak érzékenysége is.

A fogágybetegség leggyakoribb oka a lepedékek, a fogkő és a dohányzás, ezért leginkább úgy előzhetjük meg, ha odafigyelünk a megfelelő szájhigiéniánkra. Emellett hajlamosító és súlyosbító tényezők lehetnek még a cukorbetegség, stressz, csontritkulás vagy egyoldalú táplálkozás is.


Fájdalommentes kezelés

Már kialakult fogágybetegségek kezelésében az RMC fogorvos csapata áll pácienseink rendelkezésére. Parodontológusunk a  kezelését a kiváltó tényezők felderítésével, a diagnózis felállításával kezdi, majd következhet a fogkő és a lepedék eltávolítása, a kürettálás, azaz a mélytisztítás, valamint a további szükséges kezelések, gyógyszerek meghatározása. A kezelés fájdalommentes, helyi érzéstelenítésben végezhető a legmodernebb fogászati eszközökkel. A kezelés után pedig meg kell állapítani a fenntartó kezelések gyakoriságát, hogy elkerülhető legyen a gyulladás ismétel előfordulása.

Kapcsolódó orvosaink

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?

Kapcsolódó fogágybetegségek kezelése cikkeink Összes cikk