Online időpontfoglalás

Fogágybetegségek kezelése

Hisszük, hogy a fogágybetegségek (avagy parodontitis) eredményes kezelése csapatmunka: nem csak az orvoson múlik a sikeressége, hanem a páciens otthoni szájápolása is kiemelt szereppel bír.

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Fogágybetegségek kezelése

A fogágybetegségek háttere

A fogágybetegség fő oka a fogak felületén és az íny között felhalmozódott bakteriális lepedék, ami az ínyt és csontok szöveteit károsító fertőzést okoz. A fogak emiatt meglazulhatnak és kezelés nélkül ki is eshetnek. Tünetei lehetnek a vörös, gyulladt, érzékeny íny, a spontán ínyvérzés, gyakori rossz szájíz, kellemetlen lehelet és a fogak érzékenysége is.

A fogágybetegség leggyakoribb oka a lepedékek, a fogkő és a dohányzás, ezért leginkább úgy előzhetjük meg, ha odafigyelünk a megfelelő szájhigiéniánkra. Emellett hajlamosító és súlyosbító tényezők lehetnek még a cukorbetegség, stressz, csontritkulás vagy egyoldalú táplálkozás is.


Fájdalommentes kezelés

Már kialakult fogágybetegségek kezelésében az RMC fogorvos csapata áll pácienseink rendelkezésére. Parodontológusunk a  kezelését a kiváltó tényezők felderítésével, a diagnózis felállításával kezdi, majd következhet a fogkő és a lepedék eltávolítása, a kürettálás, azaz a mélytisztítás, valamint a további szükséges kezelések, gyógyszerek meghatározása. A kezelés fájdalommentes, helyi érzéstelenítésben végezhető a legmodernebb fogászati eszközökkel. A kezelés után pedig meg kell állapítani a fenntartó kezelések gyakoriságát, hogy elkerülhető legyen a gyulladás ismétel előfordulása.


Kibillent egyensúly

A fejfájás, fogfájás, különféle rágási vagy nyelési zavarok, nyaki- és vállfájdalmak, hátfájdalmak, szédülés, fülzúgás, szempanaszok, a fülcsengés, vagy a reggeli fáradtság hátterében testünk egyensúlyi helyzetének problémái is állhatnak. Ezek az egyensúlyi kibillenések nyomot hagynak a fogainkon is, felszíni kopáshoz, fokozott érzékenységhez, meglazuláshoz, fogvesztéshez is vezethetnek.

Az egyensúly helyreállítása nemcsak a zavaró tünetek megszüntetése miatt fontos. Felelős fogászati munkát kiegyensúlyozott testben érdemes végezni. Hiszen ami a szájban történik, ugyanúgy visszahat a test többi részére, mint ahogy egy korábbi sérülés vagy a szülés hathatott az állkapocsízületre és fogainkra.

Fogászati Központunkban ezért szorosan együttműködünk kiropraktőrlogopédus és nyelésterápiában jártas kollégákkal.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?

Kapcsolódó fogágybetegségek kezelése cikkeink Összes cikk