Online időpontfoglalás

Pár órán belül a diagnózistól a megoldásig - egy páciensünk története

A torokfájást sokan félvállról veszik - elég egy kis tea és szopogató tabletta és máris elmúlik a fájdalom. Ám előfordul, hogy ennél komolyobb a probléma, sőt, fül-orr-gégész szükséges a probléma valódi forrásának megtalálásához.

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Pár órán belül a diagnózistól a megoldásig - egy páciensünk története

Fül-orr-gégész szakorvosunk egyik páciense szúró torokfájással érkezett rendelőnkbe, és nem is gondolta volna, hogy valami komoly állhat a tünetek hátterében. Elküldte nekünk történetét, melyben tapasztalatairól, észrevételeiről olvashattok. 

 

"A torkomban szúró, lüktető fájdalmat éreztem, így a szokásos módszereket alkalmaztam: forró tea és vitaminok. Az állapotom pár nap után sem javult, sőt, a fájdalom egyre esősödött. Természetes kíváncsisággal próbáltam otthon megnézni a torkomat a tükörben. Azt nem tudtam, mi a baj, de biztos voltam benne, hogy valami nem stimmel. A torkom egyik oldala láthatóan nagyobb volt, mint a másik. 
 
A következő reggelt az RMC Clinicsben kezdtem, ahol a doktor úr rendkívül kedvesen, érdeklődően fogadott. Elmondtam a tüneteimet, illetve hogy másnap egy kéthetes útra indulok, így kontrollra csak ez után tudnék visszajönni. Úgy gondoltam, hogy pár pirulával orvosolható lesz a probléma.
 
A doktor úr a vizsgálatot követően azonnal jelezte, hogy az elkövetkezendő 2-3 hét programjait jobb, ha lemondom, az utazás már szóba se jöhet. Diagnózisa alapján tályog nőtt a mandulám köré, így sürgős műtétre volt szükség. 
 
Ezután felpörögtek az események. A konzultáció után még a rendelőben vért vettek, majd CT/MRI vizsgálat következett. Utóbbira egy külsős intézményben került sor, majd újabb konzultáció. A doktor úrnak igaza volt, a felvételek alapján egyértelművé vált, hogy műtétre van szükség. Ezt már időközben el is kezdte intézni a doktor úr. Egy kollégája végezte a beavatkozást a Szent Imre Kórházban, vele egyeztettük a további részleteket. Minden rendben ment, sikeres volt a műtét.

Az egész folyamat nagyon jól szervezett volt, a reggeli időpontomat követően fél napon belül eltávolították a tályogot és a manduláimat. Nyugat-európai mércével is kivételes volt a a szolgáltatás, a segítség, amit kaptam és tényleg úgy éreztem, hogy a doktor úr kézben tartja a dolgokat, végig támogatott a vizsgálatok során."

Kapcsolódó orvosaink

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?