Pár órán belül a diagnózistól a megoldásig - egy páciensünk története

Pár órán belül a diagnózistól a megoldásig - egy páciensünk története
Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész szakorvosunk egyik páciense szúró torokfájással érkezett rendelőnkbe, és nem is gondolta volna, hogy valami komoly állhat a tünetek hátterében. Elküldte nekünk történetét, melyben tapasztalatairól, észrevételeiről olvashattok. 

 

h_shutterstock_154811264.jpg
A torkomban szúró, lüktető fájdalmat éreztem, így a szokásos módszereket alkalmaztam: forró tea és vitaminok. Az állapotom pár nap után sem javult, sőt, a fájdalom egyre esősödött. Természetes kíváncsisággal próbáltam otthon megnézni a torkomat a tükörben. Azt nem tudtam, mi a baj, de biztos voltam benne, hogy valami nem stimmel. A torkom egyik oldala láthatóan nagyobb volt, mint a másik. 

 

A következő reggelt a Rózsakert Medical Centerben kezdtem, ahol dr. Lengyel Csongor rendkívül kedvesen, érdeklődően fogadott. Elmondtam a tüneteimet, illetve hogy másnap egy kéthetes útra indulok, így kontrollra csak ez után tudnék visszajönni. Úgy gondoltam, hogy pár pirulával orvosolható lesz a probléma.

 

A doktor úr a vizsgálatot követően azonnal jelezte, hogy az elkövetkezendő 2-3 hét programjait jobb, ha lemondom, az utazás már szóba se jöhet. Diagnózisa alapján tályog nőtt a mandulám köré, így sürgős műtétre volt szükség. 

 

Ezután felpörögtek az események. A konzultáció után még a rendelőben vért vettek, majd CT/MRI vizsgálat következett. Utóbbira egy külsős intézményben került sor, majd újabb konzultáció. A doktor úrnak igaza volt, a felvételek alapján egyértelművé vált, hogy műtétre van szükség. Ezt már időközben el is kezdte intézni Lengyel doktor. Dr. Barkóczi Bea végezte a beavatkozást a Szent Imre Kórházban, vele egyeztettük a további részleteket. Minden rendben ment, sikeres volt a műtét.

 

Az egész folyamat nagyon jól szervezett volt, a reggeli időpontomat követően fél napon belül eltávolították a tályogot és a manduláimat. Nyugat-európai mércével is kivételes volt a a szolgáltatás, a segítség, amit kaptam és tényleg úgy éreztem, hogy a doktor úr kézben tartja a dolgokat, végig támogatott a vizsgálatok során.

 

Még egyszer szeretném megköszönni dr. Lengyel Csongor gondoskodó orvosi ellátását a Rózsakert Medical Centerben, valamint dr. Barkóczi Bea (Szent Imre Kórház) segítségét. 

 

Antal

 

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?