Online időpontfoglalás

Tavaszi fáradtság, fogyókúra vagy új sportkihívás?

Egyszerűnek hitt életmódváltással is veszélybe sodorhatjuk az egészségünket

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Tavaszi fáradtság, fogyókúra vagy új sportkihívás?

Hatalmas tévhit, hogy vérvételre csak valamilyen panasz esetén lehet szükség, egy egészséges embernek is évente legalább egyszer ajánlott laborvizsgálatot végeztetni. Dr. Baló Tímea, az RMC Clinics diabetológus, endokrinológus, belgyógyász orvosa különösen 40 éves kor felett, valamint az életmódváltás és a fogyókúra megkezdése előtt javasolja az orvosi konzultációval egybekötött vérvizsgálatot, illetve akkor is, ha tavasszal fáradtabbnak érezzük magunkat.

 

Tavasszal sokan lépnek valamilyen életmódbeli változtatás útjára, ezek egy része azonban – hiába az egészség a céljuk – akár ártalmas is lehet, ha szervezetünk nincs megfelelő kondícióban. A vérvétel fényt deríthet hiányállapotokra, táplálkozási hibákra, de akár kezdődő, tüneteket még nem okozó betegségekre is. A tudatos élethez szervezetünk aktuális állapotának ismerete is hozzátartozik, amire az egyik legkézenfekvőbb megoldást egy fókuszált vérvizsgálat jelentheti. Ennek során rengeteg információt kaphatunk általános egészségi stádiumunkról, valamint szerveink állapotáról. Az eredmény kiértékelésében azonban Dr. Google nem helyettesítheti az orvost, sőt, a vizsgálat előtt is érdemes szakemberrel konzultálni, hiszen nem mindegy, hogyan érkezünk a vérvételre, és pontosan mivel kapcsolatban kérjük a vizsgálatot.

Kapcsolódó orvosaink

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?

Kapcsolódó cikkek Összes cikk