Online időpontfoglalás

Te beoltatod magad rák ellen?

Időről időre újra felüti fejét az oltásellenesség, valamint olyan rémhírek, amelyek azok szörnyű mellékhatásaikról szólnak.

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Te beoltatod magad rák ellen?

Valójában azonban nem a védőoltásoktól kellene tartanunk, hanem attól, mi történhet, ha nem alkalmazzuk őket. Dr. Csermely Gyula szülész-nőgyógyász szakorvosunk segítségével összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat és a védőoltás előnyeit.

Az egyik leggyakoribb „hisztéria” a HPV oltás ellen irányul. Magyarországon évente 1200 új méhnyakrákos megbetegedést diagnosztizálnak, és mintegy félezren halnak meg következményeként. Pedig egy egyszerű oltással védekezhetünk a méhnyakrák kialakulásáért felelős HPV vírus ellen. A HPV fertőzések 90 százalékáért a HPV 16-os és 18-as típusa felelős, a nemi szemölcsöket leggyakrabban a 6-os és 11-es típusok okozzák, ezekre van védőoltás.

Dr. Csermely Gyula arra is felhívja a figyelmet, hogy az oltást érdemes annak is kérnie, akinek volt, vagy éppen HPV fertőzése van, nem csak annak, akinek nincs. A védőoltás a meglévő betegséget ugyan nem gyógyítja, de a jövőbeni esetleges fertőzések hatásainak kivédésére szolgál.  Fontos azonban tudnunk, hogy a védőoltás mellett legalább ennyire fontos a rendszeres méhnyakrákszűrés. A szűrővizsgálatok segítségével idejében felismerhető és kezelhető a betegség.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) illetékes testülete, valamint a VAERS, (az Egyesült Államokban működő rendszer, amely a vakcinák biztonságosságát monitorozza) minden oltást folyamatosan ellenőriznek, és az egész világról folyamatosan gyűjti a vakcinákról az adatokat. A VAERS és a WHO is biztonságosnak és hatásosnak tartja a HPV oltást. Bennük bízzunk! Az orvostudomány legnagyobb eredménye a védőoltás, amelynek köszönhetően súlyos, halálos betegségek tűntek el. Az oltásellenes mozgalmaknak köszönhetően pedig egyre több ilyen betegségtípus „tér vissza”. Mindezt a tudomány szempontjából nem nehéz mérlegre tenni: oltassunk, mert az oltás véd.

Kapcsolódó orvosaink

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?

Kapcsolódó cikkek Összes cikk