Online időpontfoglalás

Színes tapaszok az olimpiai sportolók testén - újabb „furcsaság” a köpölyözés nyomai után?

Időpontfoglalás 
+36 1 392 0505
Online időpontfoglalás
Színes tapaszok az olimpiai sportolók testén - újabb „furcsaság” a köpölyözés nyomai után?

Azoknak, akik figyelemmel kísérték az olimpiai számokat, bizonyára feltűntek a „rejtélyes foltok”, és a furcsa színes tapaszok a sportolók bőrén. Michael Phelps köpölyözés okozta vörös foltjainak rejtélyéről korábban itt írtunk, a különböző színekben pompázó tapaszok hatásáról, alkalmazásáról, valamint a színek jelentőségéről pedig dr. Farkas Kitti aneszteziológus szakorvosunkat kérdeztük.

katrin_holtwick.jpg

kerry.jpg

 

 

 

 

 

Katrin Holtwick                                                                                        Kerry Walsh Jennings
Forrás: REUTERS/Marcelo del Pozo                                                         Forrás: Joe Scarnici/Getty Images

A kinesiotape, vagy más néven kineziológiai tapasz a bőrre felhelyezve aktiválja a fájdalomcsökkentő receptorokat. A szalagok felragasztásával az alattuk futó izmok a test mozgása során rugalmasan rögzítve fognak elcsúszni a bőr alatt. Ez egy természetes módon indukált nyirokkeringés masszázs.

A szalagok segítik az ízület-, izom- és ínrendszer közötti kölcsönhatásokat, emellett megnyitják a vénákat, fokozva a vérkeringést. Azáltal, hogy az izom vérellátását fokozzák, javítják a teljesítményt, illetve csökkentik az izomláz kialakulását. A szövetek a szalagok alatt is mozognak, mely mozgás által a szövetek természetes gyógyulási folyamatai felgyorsulnak. A kineziotape alkalmazásával lényegesen felgyorsul az ízületi- és izompanaszok gyógyulási ideje is.

Hatása:

  • javítja a vérkeringést
  • fájdalomcsökkentő
  • intenzívebb nyirokfolyadék áramlást tesz lehetővé
  • stabilizálja az izmokat
  • stabilizálja az ízületeket
  • a sérült szöveteket terhermentesíti
  • megakadályozza az izomgörcsök kialakulását

edzus.jpg

leryn.jpg

 

 

 

 

 

Leryn Franco                                                                                            Edžus Treimanis
Forrás: REUTERS/Kai Pfaffenbach                                                           Forrás: REUTERS/Stefano Rellandini

A tapaszok anyaga színüktől függetlenül  megegyezik, a színek közti különbségnek a színterápiában van szerepe, minden egyes színnek megvan a saját biológiai hatása. A meleg színek energetizáló hatást váltanak ki, míg a hideg színek hűsítenek, nyugtatnak, ezáltal akár a gyulladás csökkentésére is alkalmasak.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?