Koraszülés szűrése

Megbízható tesztjeink a fenyegető koraszülés kizárására.

Koraszülés szűrése

Fibronectin teszt


Gyors és megbízható teszt a fenyegető koraszülés kizárására. Fenyegető koraszülés esetén a burok és a terhes méh fala között található magzati fibronectin megjelenik a hüvelyváladékban. Azok a nők, akiknél a fibronectin értéke magas, hajlamosabbak lehetnek a koraszülésre. A körülbelül 10 perces vizsgálat során a méhnyakról vagy a hüvelyből egy műanyagtampon segítségével kenetet veszünk. A teszt a terhesség 26. és 34. hete között végezhető el.


Cervix szűrés 


Hüvelyi úton elvégzett (transvaginalis) vizsgálat, amelynek során minőségbiztosított módon megmérjük a méhnyak (cervix) hosszát és kockázatot számolunk a várható koraszülés esélyére. Elsősorban a koraszülésre magas rizikójú várandósoknak javasoljuk, mint az ikerterhesség, előzményben koraszülés, méhfejlődési rendellenesség, vagy méhnyakon végzett műtét a kórtörténetben. A vizsgálatot minden a központukban végzett második trimeszteri (20-22. heti) anomália szűrés tartalmazza. Egyéb esetekben a szűrést a terhesség 24-26. hete között javasoljuk elvégezni, de fokozottan magas kockázatúaknál már a terhesség 16-17. hetétől indokolt lehet.

Kérdése lenne időpontfoglalás előtt?

Ha bizonytalan, milyen orvoshoz, milyen vizsgálatra foglaljon időpontot, segítünk! Kérjen ingyenes visszahívást személyi időpontmenedzserünktől, aki panaszai alapján segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

Mikor hívjuk vissza?